Selecteer een pagina

Een bank is misschien wel het meest gebruikte meubel in huis. Je brengt veel tijd erop door met je gezin, vrienden of familie, ontvangt er gasten op, en misschien lig je er wel regelmatig languit op om een film of je favoriete serie te kijken. Kortom, een bank wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Daarom is het belangrijk dat hij comfortabel is, maar ook tegen een stootje kan. Daarnaast moet je bank ook genoeg ruimte bieden en in je interieur passen. Wanneer je huidige bank zijn beste tijd gehad heeft en je er over denkt om een nieuwe bank aan te schaffen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. In deze blog geven we je tips wanneer je begint met een nieuwe bank kopen

Tegenwoordig heb je banken in diverse soorten en maten. Hoekbanken zijn op dit moment erg populair, vanwege de grote hoeveelheid ruimte die het biedt. Daarnaast kunnen hoekbanken een echte eyecatcher in je interieur zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt zou je er voor kunnen kiezen een hoekbank aan te schaffen. Maar ook met meerdere zitbanken kun je veel ruimte creëren, door meerdere zitbanken in een leuk setje neer te zetten. Het voordeel hiervan is dat je meer met de opstelling kunt spelen, waar een hoekbank veel minder mogelijkheden biedt om te verplaatsen. Wanneer je een opstelling hebt gekozen, is het tijd om te kiezen voor een materiaal. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar je huidige interieur. Heb je een landelijke stijl? Dan is het verstandig om te kiezen voor een stoffen bank, terwijl bij een industriële stijl juist een leren bank past. 

Daarnaast zit er ook verschil in prijs. Leer is een stuk duurder dan stof. Wil je toch een bank met een lederuitstraling, maar hiervoor niet te veel betalen? Ga dan voor microleder. Dit is een ledervezel onderlaag met daarop aangebracht een microvezel laag. Ten slotte is het goed om alvast na te denken welke eigenschappen jouw nieuwe bank moet hebben. Denk hierbij aan opbergruimte, een relaxfunctie of een verstelbare arm- of rugleuning. Wanneer je hier vooraf over nadenkt, scheelt dit in de winkel een hoop twijfel. Ben je eruit? Mooi! Dan ben je nu klaar om goed voorbereid om te beginnen met een nieuwe bank kopen.

Kun je toch wel wat hulp gebruiken? Ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. Hier staan deskundige interieuradviseurs voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte bank voor jouw interieur. Met 12 filialen door Nederland zit er ook een winkel van de Bommel Meubelen bij jou in de buurt!