Selecteer een pagina

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het precies en wat doe je ermee? Je leest het allemaal in deze blog!

Wat is het precies?

Een tuinkamer is een soort extensie van je woning in je tuin. Dit is natuurlijk niet hetzelfde als een ruimte in je woning. Deze zijn namelijk volledig geïsoleerd en tuinkamers zijn dat vaak niet. Tuinkamers zijn een dichte ruimte in de tuin die vaak verbonden of tegen het huis aan staan. Een tuinkamer kun je verkrijgen in verschillende materialen en meestal heeft een tuinkamer glazen muren. Hierdoor heb je nog wel een mooi uitzicht en voelt het minder alsof je echt in een gesloten ruimte zit.

Wat doe je ermee?

Natuurlijk mag je zelf bepalen wat je ermee wilt doen, maar een tuinkamer wordt voornamelijk gebruikt om een relaxte ruimte te hebben in de tuin. Hier kun je lekker in de zon zitten, zonder last te hebben van veel wind. Natuurlijk kun je ook lekker droog in de tuinkamer zitten als het regent. 

Een tuinkamer is ideaal om een mooie loungeset in te zetten of wat tuinmeubelen. Zo kun je met de hele familie gezellig buiten zitten of lekker buiten lunchen. Doordat het overdekt en dicht is blijven je tuinmeubelen ook mooier, want er is minder kans dat ze beschadigd worden door de wind, regen of hagel en dergelijke.

aluminium tuinkamer

Welke tuinkamer voor mij?

Er zijn veel verschillende designs bij tuinkamers en er worden ook diverse materialen gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aluminium tuinkamer of een houten tuinkamer. Een nadeel aan een tuinkamer is wel dat ze erg prijzig kunnen zijn. Wil je wel de luxe van een overdekt gedeelte in jouw tuin, maar niet de hoge kosten ervan? Dan kun je ook nog kiezen voor een overkapping. Deze is niet helemaal dicht, maar heeft wel een overdekt gedeelte. Afhankelijk van wat voor soort overkapping je kiest, kan het een stuk goedkoper zijn dan een tuinkamer. 

Hopelijk heb je nu een beetje een idee van wat een tuinkamer is en waarvoor je er een gebruikt. Wie weet heb jij binnenkort wel een eigen tuinkamer!