Selecteer een pagina

Waarom is de PVC vloer zo populair?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: PVC vloeren. Wanneer mensen een nieuwe vloer in hun woning aanleggen hebben ze keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen besluiten om te kiezen voor een PVC vloer boven houten vloeren of andere vloerbedekking. Dit is vrij logisch aangezien de mooie, strakke PVC vloeren veel voordelen met zich meebrengen. In dit artikel geef ik drie redenen waarom de PVC vloeren nou zo populair zijn tegenwoordig.

Makkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot de meeste houten vloeren zijn de PVC vloeren waterafstotend en hierdoor ook erg makkelijk te onderhouden. Wanneer er een glas water omvalt trekt dit niet direct in de vloer en kan je het makkelijk met een doekje droog maken. Ook kan je bepaalde schoonmaakspullen beter gebruiken omdat het water wat je hierbij gebruikt niet in de vloer trekt. Voor mensen met huisdieren is het ook een betere optie als tapijt omdat haren en andere nare dingen makkelijk van de vloer te verwijderen zijn.

De look

Mensen kiezen vaak voor een houten vloer om de uitstraling die de vloer met zich meebrengt. Echter zijn de PVC vloeren tegenwoordig zo ver doorontwikkeld dat ze bijna niet meer te onderscheiden zijn van de originele houten vloeren. De PVC vloeren lijken en voelen tegenwoordig net als de houten vloeren die iedereen wel kent.

Duurzaamheid

Tegenwoordig hoor je overal wel dat we duurzamer moeten leven en dit kan je al doen door een PVC vloer aan te leggen. PVC vloeren zijn iets duurder als de meeste andere soorten vloeren maar gaan dan ook een stuk langer mee door de stevigheid en stof van de vloer.Zoek jij nou een vloer die lang meegaat, goed te onderhouden is en er ook nog eens fantastisch uitziet? Dan is de PVC vloer de perfecte vloer voor jou. Neem een kijkje op www.martijndewitvloeren.nl om de ideale vloer voor jouw woning te vinden. Want een PVC vloer, wie wil dat nou niet?