Selecteer een pagina

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Er bestaan veel verschillende soorten beveiligingscamera’s die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben. Maar welk type camerabeveiliging past het best bij jouw wensen en behoefte? Om achter die vraag te komen, heb ik in deze blog de verschillende typen naast elkaar gelegd.

IP-beveiligingscamera

IP-camera’s zijn camera’s die gebruik maken van het internet door middel van een wifi-verbinding. Deze camera’s kunnen beeldmateriaal met geluid direct streamen. Hierdoor ben je in staat om waar dan ook de beelden live te bekijken. Het beeldmateriaal van IP-camera’s zijn in veel gevallen van HD-kwaliteit. Dit zorgt dat de camera scherpere beelden produceert dan een analoge camerabeveiliging.

Een IP-camera werkt ongeveer hetzelfde als een normale webcam. Beeldmateriaal wordt in real time omgezet en via het internet naar jouw device verzonden. Omdat de beelden worden omgezet in digital data zijn deze eenvoudig op te slaan.

Dome camera

Een dome camera oftewel een koepelcamera, wordt zo genoemd omdat de camera geplaatst is in een halve glazen bol. De lens van de camera bevindt zich onder deze bol. Deze camera’s zijn vaak heel eenvoudig om zelf aan het plafond of een muur te plaatsen. De kijkhoek van de camera is dankzij het design erg groot. Het wordt voor binnendringers vrijwel onmogelijk om hierdoor ongezien binnen te komen.

Infrarood camera

Om inbrekers ook ’s nachts goed vast te kunnen leggen, biedt een infrarood camera de perfect oplossing. Deze beveiligingscamera’s hebben ’s nachts namelijk ook goed zicht. Dit komt omdat de camera’s gebruik maken van infrarood licht. De lampjes die rondom de camera zit zorgen voor het goede nachtzicht. De  camera is in staat om warmte vast te leggen. Omdat mensen en voorwerpen vaak een bepaalde warmte uitstralen, kan de camera deze dus vastleggen. Ideaal dus voor beeldmateriaal in het donker.

De analoge camera

Analoge camerasystemen worden als sinds jaren het meest gebruikt. Deze camerabeveiliging is vaak het meest voordelig voor de portemonnee. Dit komt omdat de kwaliteit vaak ook minder is dan bijvoorbeeld een IP-camera. Door de ontwikkeling van andere camerasystemen is de analoge camera de laatste jaren ook sterk verbetert. Toch kan deze camerabeveiliging vaak nog niet tippen aan de andere systemen. Denk bij het aanschaffen van een camera systeem dus altijd eerst goed na over de verschillen die er te vinden zijn.

Spionage, Nsa, Privacy, Beveiligingscamera 'S, Praag