Selecteer een pagina

Bij een prachtige veranda in de tuin mag goede verlichting natuurlijk niet ontbreken. In de zomer wil je zodra de schemer valt nog heerlijk kunnen genieten van de aangename temperaturen. En verlichting in combinatie met een terrasverwarmer zorgt ervoor dat je zelfs nog in de herfst en winter van je veranda kunt genieten. In deze blog vertellen we de mogelijkheden op het gebied van verlichting in en om de veranda.

Hanglamp in de veranda

Wil je in de avond nog een boek of de krant lezen? Of wil je uitgebreid tafelen tot de late uurtjes? Dan is een hanglamp in de veranda een goede keuze, omdat het zorgt voor zowel functioneel- als sfeerverlichting. Met een mooie hanglamp maak je in een handomdraai van je veranda een sfeervolle huiskamer. Er zijn diverse soorten en maten. Ga voor een robuuste industriële hanglamp met een ketting om een stoere sfeer aan de veranda te geven. Of kies voor een klassieke hanglamp met prachtige sierlijke afwerkingen, zodat je een romantische sfeer creëert. Natuurlijk behoren moderne hanglampen ook tot de mogelijkheden. Met hun eigentijdse uiterlijk en strakke afwerking komen ze in iedere veranda prachtig tot hun recht.

Spotjes in de veranda

Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor spotjes. Je hebt de keuze uit inbouw- of opbouwspots. Het voordeel van inbouwspots is dat je ze perfect in het plafond van de veranda kunt laten verwerken. Hierdoor vallen ze overdag niet op. Het is wel belangrijk om te letten op de lichtstraal van een inbouwspot, omdat deze kleiner is dan van een opbouwspot. Wil je een bepaalde hoek, wand of voorwerp in de veranda uitlichten? Kies dan voor een inbouwspot waarbij je zelf de richting van het
licht kunt bepalen.

Voetpad verlichting

Naast verandaverlichting is het ook belangrijk om na te denken over de verlichting voor de voetpaden er naartoe. Met tuinspots kun je eenvoudig de voetpaden in de tuin verlichten. De spots zijn niet alleen functioneel, maar geven ook nog eens esthetisch licht. Uiteraard behoren tuinverlichting paaltjes ook tot de mogelijkheden. Welk soort verlichting je voor de voetpaden kiest is uiteindelijk een kwestie van smaak. Zowel tuinspots als tuinverlichting palen geven beide voldoende licht en verhogen de veiligheid in de tuin.