Selecteer een pagina

Wooninspiratie opdoen kan via verschillende manieren: Pinterest, Instagram, Facebook, YouTube, woonprogramma’s, woonmagazines, worksho.. Oké, er zijn genoeg manieren om wooninspiratie op te doen. Maar hoe pik je de leukste woonblogs er nou uit? Het ene interieur blog is namelijk de andere niet en de kwaliteit tussen de blogs is altijd een beetje wisselend. Daarom delen we hier wat tips om je interieur leuk in te richten!

De juiste kleuren uitkiezen

Alles begint natuurlijk met het kiezen van de juiste kleur. Dat vormt immers de basis. Heb je flink gespaard? Dan kan je een leuk kleurtje op de muren aanbrengen. Als je wat krapper bij kas zit, zou ik de muren wit of lichtgrijs houden. Dit is altijd goed en vrijwel alle woonstijlen passen erbij. Als je een uitgesproken kleur op de muren hebt, is het vaak net wat lastiger om te wisselen van woonstijl of accessoires.

Trendy kleuren in 2019: olijfgroen, vintagegroen, donkerblauw, okergeel en wit.

Leuke accessoires kopen

Het kopen van accessoires klinkt heel makkelijk, maar het is echt moeilijker dan je denkt. Natuurlijk, accessoires kopen is op zich niet heel moeilijk. Maar het creëren van een geheel en de juiste balans wel. Het is dan ook aan te raden om al je accessoires bij één winkel te kopen, zodat je alles gelijk in één geheel kan zien en ziet of er nog kleurverschillen tussen zitten. De ene blauwe vaas is vaak net wat koeler van kleur dan de ander en kan daarom vaak mismatchen, zoals we dat noemen.

De finishing touch

Er zijn van die dingen die je altijd tot het laatst bewaard. Raamdecoratie, bijvoorbeeld. Of de plinten leggen – vooral als je zelf de vloer gaat leggen, is dit er eentje die vaak nog even blijft liggen. Zorg dat je van tevoren een lijstje maakt met dingen die je nog moet doen om te zorgen dat alles echt af komt.