Selecteer een pagina

Als je het mij vraagt is een vloerkleed een essentieel onderdeel van de woonkamer. Misschien valt een vloerkleed niet altijd op, maar zodra je hem weghaalt merk je dat direct. Een vloerkleed geeft warmte en vult de ruimte op. In deze blog vertel ik over de voordelen van een vloerkleed, waar je misschien nog niet eerder aan gedacht had.

Ruimtes afbakenen

Een vloerkleed is het ideale object om bepaalde ruimtes optisch af te bakenen. Losse meubels in de woonkamer kan een rommelig effect geven. Door een vloerkleed kun je deze meubels met elkaar verbinden, waardoor het een geheel wordt. Dit is vooral ideaal voor mensen die in een klein appartement of studiootje wonen. Met een vloerkleed kun je eenvoudig hoekjes creƫren.

Vloerbescherming

Is je vloer gevoelig voor krassen? Dan is een vloerkleed ook de ideale uitkomst. Je kan met een vloerkleed gemakkelijk je vloer beschermen. Zorg ervoor dat je eetkamerstoelen, banken, tafels, trolleys of bijzettafel precies op het vloerkleed passen. Hierdoor kun je voorkomen dat je met je meubels over de vloer gaat schuiven.

Warmte en geluidwerend

Met een vloerkleed haal je een stukje comfort in je woonkamer. Het voelt namelijk een stuk warmer aan je voeten, dan een koude vloer van parket of tegels. Bovendien zorgt het vloerkleed ervoor dat de warmte in huis langer wordt vastgehouden. Ook optisch lijkt je woonkamer warmer aan te voelen. Naast warmte dempt een vloerkleed het geluid van het lopen op hakken, het geluid van de radio en televisie.

Vervangbaar

Een vloer dat ga je niet zo snel vervangen. Dat is prijzig en heel veel werk. Het voordeel van een vloerkleed is dat wanneer je erop uitgekeken bent, dat je het eenvoudig kunt vervangen. Het ligt tenslotte toch los in je woonkamer. Een ander voordeel van het vervangen van je vloerkleed is dat je op eenvoudige wijze een totaal andere sfeer in de woonkamer kunt aanbrengen.