Selecteer een pagina

Het leek eeuwen te duren, maar de zomer is er eindelijk. En hoe! Met temperaturen tot 30 graden heeft het zonnetje haar plek aan de strakblauwe lucht nu echt gevonden. Buiten stijgen de temperaturen, maar binnen ook. Hoe zorg je er nou voor dat het binnen aangenaam blijft? Wij leggen het je uit. Meer weten over besparen?

Sluit je raamdecoratie

Met stipt op nummer één: Sluit je raamdecoratie. Door je houten jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen of overgordijnen te sluiten, blijft het binnen een stuk koeler. Het ziet er misschien niet zo gezellig uit, maar deze tip zorgt er wel voor dat het binnen een stuk minder warm is dan buiten.

Raamdecoratie op maat is echt aan te raden. Deze sluit goed aan op je kozijnen en werkt daarom het meest isolerend. Niet alleen in de zomer, als je het graag koel wilt houden in huis. Ook in de winter is raamdecoratie een must. In de winter houdt het de warmte namelijk binnen.

Deuren dicht en airco aan!

Heb jij een airco weten te bemachtigen? Maak er dan ook goed gebruik van. Als je je airco aanzet, zorg dan dat de ramen dicht zijn. Zo kan de warme lucht binnen worden afgekoeld. Een extra tip is om in de avond van tevoren een fles in de vriezer te zetten. Haal deze in de ochtend uit de vriezer en zet deze voor je airco. De airco blaast lucht tegen de fles, waardoor de lucht wordt afgekoeld. Het is zeker het proberen waard!

’s Ochtends en ’s avonds luchten

In de ochtend en avond is het vaak een stuk koeler dan overdag. Het is daarom aan te raden om op deze momenten de ramen (en als het even kan, ook de deuren) open te zetten. Zo kan de warme lucht plaats maken voor nieuwe, frissere lucht. Na een uurtje of 10 ’s ochtends raden we je wel aan om de deuren en ramen weer dicht te doen en de raamdecoratie te sluiten. Vanaf dit moment lopen de temperaturen namelijk weer flink op.

Heb jij nog handige tips om het binnen aangenaam koel te houden tijdens de zomerse temperaturen? Laat het ons dan vooral weten. Hoe meer mensen we kunnen helpen, hoe beter!