Selecteer een pagina

Heb je een mooie ruime tuin, maar nog niet zoveel erin staan? Met deze tips kun je jouw tuin omtoveren tot een droomtuin! 

Planten

Als je een grote tuin hebt met wat grond is het altijd mooi om een aantal planten te hebben. Nu klinkt het als heel veel moeite, maar gelukkig zijn er veel planten die weinig zorg nodig hebben. Daarnaast kun je door een bewateringssysteem aan te leggen, tijd besparen met het water geven. Je kunt tegenwoordig sommige systemen zelfs met je telefoon besturen, simpeler kan het niet! Heb je een hele grote tuin? Dan is het ook mooi om een boom te planten. Het is extra leuk als je een boom kiest die vruchten geeft, dan heb je ook nog een lekkere snack later!

Loungeruimte

Hoe kun je nou beter genieten van je tuin dan met een loungeruimte? Kies een mooie plek uit waar je een loungeset zou willen plaatsen. Zit je te fel in de zon op deze plek? Dan kun je nog altijd een overkapping kopen. Een beetje schaduw is wel fijn af en toe en zo’n overkapping staat ook nog eens super mooi! Je hoeft natuurlijk niet alleen een loungeset te hebben. Je kunt ook nog een aantal andere tuinmeubelen neerzetten. Zoals een mooie tafel, dan kun ook lekker buiten eten!

Vogels

Wie geniet er nou niet van prachtige vogels die rondvliegen in de tuin en mooi zingen. Maar ja, de vogels zijn vrije dieren en vliegen ook net zo snel je tuin weer uit. Een paar dingen die je kunt doen om vogels langer of vaker in je tuin te krijgen is door een fonteintje te plaatsen waar ze uit kunnen drinken en in kunnen baden. Ook kun je een vogelhuisje in je tuin zetten en een aantal zakjes met voer. Dan komen ze zeker terug voor meer!

Beelden

Probeer ook eens wat mooie beeldjes in je tuin te zetten. Ze geven veel sfeer en het is altijd leuk om te zien! Je hebt beelden in alles wat je maar kunt bedenken. Zo kun je dierenbeelden gebruiken, maar ook mensen beelden. Of misschien wil je juist liever iets abstracts. Alles kan!

Hopelijk kun je met deze tips lekker bezig met het inrichten van jouw tuin. Succes!