Selecteer een pagina

In de slaapkamer breng je ongeveer zo’n één derde van je leven door. Huh wat? Ja ongemerkt is de slaapkamer dus één van de belangrijkste ruimtes in huis. Niet alleen de inrichting van de slaapkamer is belangrijk, vergeet vooral ook de verlichting niet. Het is in een slaapkamer belangrijk dat sfeer en functionaliteit van de verlichting op de juiste manier wordt gecombineerd. Lees gauw verder en ontdek hoe jij jouw slaapkamer het beste kan verlichten.

Functionele verlichting

In een slaapkamer mag functionele verlichting niet ontbreken. Vaak vormt een plafondlamp de basis verlichting, waarmee je de hele slaapkamer kunt verlichten. Maar daarnaast is het vaak handig om bepaalde delen van de slaapkamer te voorzien van spotjes. Je kunt vaak wel wat extra licht gebruiken bij het uitkiezen van je kleding. Zo voorkom je dat je in de ochtend moet zoeken naar je sokken of dat je met een verkeerde kleurencombinatie naar je werk gaat. Plaats spotjes in de kast of laat ze op de kast schijnen. Ook kun je je make-uptafel voorzien van spotjes, zodat je alles goed kunt zien.

Sfeerverlichting

Naast functionele verlichting mag sfeerverlichting ook absoluut niet ontbreken aan je slaapkamer. Niets is fijner om in de avond je slaapkamer binnen te stappen met een gezellig sfeervolle lamp in plaats van dat je volop in de schijnwerpers wordt gezet. Een wandlamp is een ideale keuze als het om sfeerverlichting gaat. Daarnaast is een klein lampje naast je bed is ook altijd handig. Ideaal voor wanneer je een boek in bed wilt lezen. Wil je het jezelf helemaal comfortabel maken? Zorg dan dat je nachtlampje in de hoogte en richting verstelbaar is.