Selecteer een pagina

         Over welke eigenschappen beschikken lamellen?

Lamellen of lamelgordijnen staan in het bijzonder bekend omwille van de erg functionele eigenschappen waarover ze beschikken. Door het laten plaatsen van lamellen wordt er namelijk voor gezorgd dat u op elk tijdstip van de dag zonder probleem de lichtinval in de woning optimaal kunt regelen. Lamellen worden in de praktijk vaak aangeduid als verticale jaloezieën. Het betreft hier dan ook eigenlijk verticale panelen welke samen een lamelgordijn vormen. Lamellen zijn in het bijzonder geschikt voor het afdekken van grote raampartijen. Heeft u zo’n raampartijen in uw huis? Dan is het dus absoluut de moeite waard om daarvoor in de richting te kijken van lamellen. Op deze pagina laten we u in ieder geval graag kennismaken met de eigenschappen waar lamellen allemaal over beschikken.

            Eenvoudig realiseren van lichtdoorlating

In eerste instantie spreekt het voor zich dat het mogelijk is om met lamellen een optimale lichtdoorlating te realiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat de panelen op zeer eenvoudige wijze kunnen worden versteld. Draait u de lamellen dicht? Dan beschikt u ook meteen over een uitstekende verduistering en zonwering. Nog een extra voordeel welke is verbonden aan het gebruik van lamellen is terug te vinden in het feit dat de lamellen niet volledig gesloten dienen te worden om het penetrerende zonlicht een halt toe te roepen. Op deze manier kunt u dan ook steeds blijven genieten van een lichtrijke ruimte.

            Een verbeterde privacy met lamellen

Bent u op zoek naar een oplossing om wat meer privacy te creëren in uw huis? Ook op dat vlak kunnen lamellen een zeer interessante meerwaarde betekenen. Door de lamellen te sluiten is het immers mogelijk om de inkijk in uw huis aanzienlijk in te perken. Heeft u even geen nood aan een optimale privacy in uw huis, maar wilt u graag kunnen genieten van een open zicht op de omgeving? In dat geval is het natuurlijk altijd mogelijk om de lamellen naar één bepaalde kant te verschuiven. Zo wordt er meteen op efficiënte wijze een open zicht gecreëerd.

            Te koop in verschillende soorten materialen

Van lamellen is bekend dat ze aangekocht kunnen worden in tal van verschillende materialen. Het betreft hier onder meer kunststof en aluminium. Kiest u voor lamellen die zijn vervaardigd uit één van deze materialen? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat ze ongelofelijk onderhoudsarm zijn. Ze zijn dan ook zeer eenvoudig te reinigen met een standaard sopje. Dit geldt in veel mindere mate voor stoffen lamellen. Bij dit type van lamellen is het dan ook van cruciaal belang om aandachtig te zijn voor de reinigingsvoorschriften.

            Ook horizontale lamellen behoren tot de mogelijkheden

Standaard is het zo dat er bij lamellen steeds wordt gedacht aan verticale uitvoeringen. Het is echter zo dat er ook horizontale lamellen bestaan. In dit geval is er evenwel sprake van zogenaamde ‘jaloezieën’. De vraag “lamellen of jaloezieën” is er eentje welke in de praktijk zeer vaak wordt gesteld. Voor welke van deze beide opties u uiteindelijk zult kiezen is evenwel altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. In de praktijk liggen de voordelen van beide vormen van zonwering eigenlijk grotendeels in lijn met elkaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om lamellen in uw woning te plaatsen, bij Doehetbudget.nl weten ze van de hoed en de rand.