Selecteer een pagina

In Nederland is het weer nogal wisselvallig te noemen. In de zomers is het soms ontzettend warm, terwijl het ’s winters flink koud kan worden. Daarnaast valt er gedurende het jaar ook nog behoorlijk wat regen. Gelukkig beschermt jouw woning je tegen deze weersomstandigheden. Het dak wordt er echter wel aan blootgesteld. Door het wisselende weer kan het dak op den duur beschadigd raken. Jij hoopt natuurlijk niet dat jou dit overkomt, maar helaas is dit niet te voorkomen. Ben jij benieuwd of je te maken hebt met een lek in jouw dak? Onze allround dakdekkers vertellen jou hoe jij een daklekkage kunt herkennen.

Water in jouw woning

Wanneer jouw dak lek is, komt er water via het dak naar binnen. Vaak wordt gedacht dat er dan grote plassen op een vloer staan. Dit kan inderdaad, maar hoeft zeker niet. Indien het slechts een klein lek betreft is dit bijvoorbeeld niet het geval. Het water loopt in dat geval heel langzaam naar binnen. Naast een plas water kun jij een daklekkage ook herkennen aan een vochtige plek. Zit er plots een donkere vlek op jouw muur of plafond? Dan kan dit maar zo duiden op een lekkage in jouw dak.

De schade aan de dakbedekking

Een daklekkage is niet alleen in huis te herkennen. Ook aan de buitenkant van jouw woning kan een lek namelijk opvallen. Je moet in dat geval natuurlijk wel een blik werpen op jouw dak. In het geval van een daklekkage is de dakbedekking namelijk beschadigd. Heb jij een plat dak? Dan zit er bij een lekkage vaak een scheurtje in de bedekking. Hierdoor kan het water naar binnen lopen. Bij een hellend dak kan er bijvoorbeeld een dakpan missen. Hierdoor wordt jouw dakconstructie blootgesteld aan water en dat kan op den duur een lekkage tot gevolg hebben.

Wacht niet met een daklekkage en schakel een allround dakdekker in

Heb jij ontdekt dat er sprake is van een daklekkage? Wacht dan vooral niet af. Een lek in jouw dak verdwijnt namelijk nooit vanzelf. Wanneer jij niet direct in actie komt, kan er zelfs grote schade ontstaan. Zo kunnen vloer en meubels beschadigd raken. Ook kan jouw houten dakconstructie gaan rotten bij langdurige blootstelling aan water. In het ergste geval kan jouw dak zelfs instorten, omdat de constructie het gewicht van het dak niet meer kan dragen. Zover wil jij het natuurlijk niet laten komen. Schakel daarom direct een dakdekker uit regio Venlo in om het lek te dichten. Dit kost je weliswaar geld, maar je bespaart hier anderzijds natuurlijk ook door. De schade blijft immers beperkt, waardoor het jou minder kost om dit te repareren. Schroom dus niet en schakel een allround dakdekker in om jouw daklekkage te verhelpen!