Selecteer een pagina

Heb jij thuis een kachel en wordt deze geregeld gebruikt? Dan is het zaak dat jouw schoorsteen van goede kwaliteit is. De rook die vrijkomt bij de verbranding moet immers wel op de juiste wijze afgevoerd worden. Het is daarom zaak jouw rookkanaal geregeld te inspecteren. Zodoende weet jij namelijk zeker dat jouw schoorsteen schoon is. Toch onderschatten veel mensen het belang van een inspectie aan hun schoorsteen. Wil jij er zeker van zijn dat jouw schoorsteen schoon is? Doe dan een beroep op een bekwame schoorsteenveger. Hij kan jouw schoorsteen vegen. Het is zelfs mogelijk dat hij camera-inspectie uitvoert in jouw schoorsteen. Met zo’n inspectie komen eventuele problemen direct aan het licht.

Waarom een camera-inspectie door een bekwame schoorsteenveger?

Veel mensen vinden het wat overdreven om een bekwame schoorsteenveger in te schakelen voor camera-inspectie van hun schoorsteen. Zij denken dat het rookkanaal gewoon in goede conditie is. Ga hier echter niet klakkeloos vanuit. Van de buitenkant kun je immers niet zien hoe jouw schoorsteen er van binnen uitziet. Ben jij benieuwd wat de staat van jouw schoorsteen is? Dan kan een camera-inspectie uitkomst bieden. Er wordt dan namelijk een camera ingebracht in de schoorsteen. De beelden die deze camera maakt zijn direct te volgen, waardoor jij snel weet wat de staat van jouw schoorsteen is.

Dit weet jij na een camera-inspectie door een bekwame schoorsteenveger

Zie jij het nut van een dergelijke inspectie nog niet in? Dan ben je vast en zeker benieuwd wat je bereikt met een camera-inspectie. Hierboven haalden we al aan dat je weet hoe de schoorsteen er van binnen uitziet. Je komt er zo in eerste instantie achter wat de conditie van jouw rookkanaal is. Vertonen zich reeds scheurtjes in de schoorsteen? Dan weet je dat je binnenkort onderhoud aan het rookkanaal uit moet (laten) voeren door een bekwame schoorsteenveger. Daarnaast breng je met een camera-inspectie natuurlijk ook eventuele verstoppingen in beeld. Zo zie jij bijvoorbeeld of zich creosoot ophoop aan de binnenkant van het rookkanaal. Ziet jouw schoorsteen er op de beelden vrij smerig uit? Wacht dan vooral niet te lang met het vegen van jouw schoorsteen.

Gevaren van mankementen in of aan het rookkanaal

Lang niet iedereen weet wat de gevaren van mankementen in of aan een rookkanaal zijn. Scheurtjes in jouw schoorsteen kunnen ervoor zorgen dat er rook ontsnapt via de verkeerde weg. Hierdoor kan de ruimte waarin de kachel staat naar rook gaan stinken. Het is echter ook mogelijk dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Dit gebeurt vaak wanneer creosoot zich heeft opgehoopt in jouw rookkanaal. Bij te hoge temperaturen ontbrandt dit namelijk. Komen dergelijke problemen met een camera-inspectie aan het licht? Wacht dan vooral niet met het uitvoeren van onderhoud. Wanneer je snel handelt ben jij de genoemde problemen vast en zeker een stap voor! Neem dus snel contact op met een goede schoorsteenveger in Zwolle.