Selecteer een pagina

Je woning goed beveiligen

Helaas is het noodzakelijk om je woning goed te beveiligen tegen inbraken. Ook als je in een klein dorp woont waar een ‘ons kent ons’ mentaliteit heerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dieven niet zomaar bij je binnen kunnen komen. Statistieken tonen aan dat er juist in dorpen en kleine steden vaker ingebroken wordt omdat mensen daar minder voorzichtig zijn omdat ze denken dat het zo’n vaart niet zal lopen met een inbraak.

Zorg voor goede sloten

Controleer om te beginnen of je goede sloten op je deuren hebt. Een eenvoudig slot is door een inbreker gemakkelijk te openen. Draai ook altijd je voor- en achterdeur op het nachtslot als je het huis verlaat of als je gaat slapen. De deur achter je dicht trekken betekent dat deze soms al met een bankpasje kan worden geopend van buitenaf. Als je nieuwe sloten nodig hebt kun je hiervoor het beste een ervaren slotenmaker inschakelen. Deze kan je adviseren welke sloten veilig zijn en goedgekeurd door bijvoorbeeld de politie of verzekeringsmaatschappijen.

Wat kan ik nog meer doen om mijn huis veilig te maken?

Goed hang- en sluitwerk van de ramen is minstens zo belangrijk. Laat een raam nooit open staan als je niet thuis bent, ook niet op een hogere verdieping. Zet ook zeker geen ladder zo voor het grijpen in je tuin. Als je echt zeker wilt zijn dat de kans op een inbraak minimaal is dan kun je natuurlijk ook een alarmsysteem laten aanbrengen. Je kunt daarbij kiezen voor een alarm dat een sirene laat afgaan, maar er is ook de mogelijkheid van een stil alarm. Dat belt automatisch met een meldkamer als er onraad is zonder dat een ongenode bezoeker dit in de gaten heeft. Deze kan dan door een beveiliger of de politie hopelijk op heterdaad worden betrapt.