Selecteer een pagina

Inbraakpreventie binnen de inboedelverzekering

Verzeker uw inboedel goed. Helaas wordt er veel ingebroken in Nederland. Let op dat u waardevolle spullen zoals sieraden, schilderijen, postzegelverzamelingen, instrumenten e.d. apart verzekerd. De waarde van een inboedel kan worden berekend middels een inboedelwaardemeter of via een inventarisatielijst. Indien u de waarde vaststelt middels een inboedelwaardemeter geeft dit garantie tegen onderverzekering. Tevens wordt er bij een aantal verzekeringsmaatschappijen premiekorting gegeven. Op de verzekering-vergelijkingswebsite  www.inboedelverzekeringregelen.nl kunt u onder andere:

  1. Inboedelverzekering aanvragen. Ze vergelijken het aanbod van verzekeraars voor u. Het is van belang de invulvelden zo compleet mogelijk in te vullen. Ook een e-mail adres, zodat ze per e-mail een offerte kunnen sturen.
  2. Inboedelverzekering tarieven bekijken. Het aanbod van tarieven van enkele verzekeraars geven u een indicatie van de premie.
  3. De inboedelwaardemeter invullen. U bepaalt de waarde van uw inboedel met de inboedelwaardemeter. Hieraan zit meteen een aanvraagformulier gekoppeld voor het aanvragen van een offerte voor een inboedelverzekering.
  4. De mogelijkheid een taxatierapport aan te vragen.
  5. Veel interessante links die te maken hebben met het huis, zoals de opstalverzekering en sites die u helpen met het zoeken naar een nieuwe woning.

Om zeker te zijn van een veilige woning of een veilig pand, is het belangrijk om te zorgen voor een goede inbraakpreventie. Een inbraak is namelijk erg vervelend. Het idee dat iemand in uw huis is geweest, kan u een onveilig gevoel geven iedere keer als u uw huis betreedt. Uw slotenmaker in uw woonplaats kan u uitstekend adviseren over inbraakpreventie. En met het Politiekeurmerk Veilig Wonen bent u verzekerd van professioneel advies. Ze inspecteren uw woning voor u en geven u advies over de maatregelen die u kunt nemen. Daarbij kunnen ze ook een vrijblijvende offerte voor u opstellen met daarin de benodigde aanpassingen om uw inboedel veilig te stellen.

Toch een inbraak? Schakel een sleutelservice in
Nadat u een gezellig avondje uit bent geweest constateert u bij thuiskomst het verschrikkelijke gegeven dat er is ingebroken. Uiteraard belt u meteen de politie die uw aangifte zal opnemen. Is de schade dusdanig dat deze direct hersteld moet worden? Dan belt u een erkende sleutelservice. Ze komen direct naar u toe om de schade snel en vakkundig te herstellen. De kosten van het schadeherstel worden in de meeste gevallen vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zorgen ze uiteraard voor een goede inbraakpreventie, zodat inbrekers een tweede keer geen kans hebben.

Het belang van een goede inboedelverzekering

Het is dus erg belangrijk dat je kiest voor een goede ruime inboedelverzekering met dekking voor diefstal. Natuurlijk is een inboedelverzekering geldig voor veel meer zaken. Daarover kunt u meer lezen op de website inboedelverzekeringregelen.nl.