Selecteer een pagina

Het is een slim idee om jezelf te verdiepen in gevelreiniging laten uitvoeren bij je bedrijfspand, ook al is het voor gevels van woningen ook goed. Een schone gevel hebben is om meer zaken belangrijk dan enkel dat representatieve gebouw verkrijgen. Het laten doen door een specialist is omdat het zelf niet te doen is. In dit artikel alle ins en outs omtrent het laten uitvoeren van gevelreiniging.

Chemische reiniging gevolgd door impregneren

De meest voorkomende gevel is de gemetselde gevel. Meestal is de gevel goed, zitten er geen voegen los, maar zit er op de gevel aanslag door luchtvervuiling, en mossen. Bij gevelreiniging laten uitvoeren bij bedrijfspand wordt er dan gekozen voor chemische reiniging onder lage druk gevolgd door impregneren. De aanslag en het mos is dan van het metselwerk af, en door het impregneren ontstaat er een stabiele situatie. De gevel zal dan ook jarenlang schoon blijven, en in het pand is de lucht droger. Het is vaak interessant om gelijk het dak mee te laten nemen door hetzelfde bedrijf, de goten zijn dan weer schoon wat gunstig is bij smeltend sneeuw.

Totale gevelrenovatie komt ook voor

Soms werkt gevelreiniging laten uitvoeren bij bedrijfspand niet zo eenvoudig. Er kan sprake zijn van een bekladding die niet makkelijk te verwijderen is, maar ook dat blijkt dat de gevel niet meer goed is, en dat renovatie noodzaak is. Een reden kan zijn dat de voegen los zitten. Bedrijven met het specialisme gevelreiniging weten over het algemeen een gevel grondig aan te pakken. Je moet dan denken aan opnieuw voegen, maar ook aan een gevel stralen. Ook na zulke handelingen komt altijd het impregneren zodat er een stabiele situatie ontstaat. Nog complexer is het als het zo’n kalkzandsteen gevel betreft, deze is zeer kwetsbaar, een oude kerk of soortgelijk bouwwerk schoonmaken is een specialisme.

Alle redenen om de gevel op te laten knappen

Het tegenovergestelde daarvan zijn gevelplaten. Als een bedrijf gevelplaten heeft kunnen die eenvoudig gereinigd worden door de glazenwasser, desnoods met een hogedrukspuit. Schade kan niet ontstaan, en impregneren is geen issue. Wat overblijft is dat gevelreiniging laten uitvoeren bij bedrijfspand of woning altijd slim is. Het is ook geen onderhoud wat voortdurend terugkomt. Als het achter de rug is, is het voor een lange tijd. Je kunt ook stellen dat na gevelreiniging laten uitvoeren bij bedrijfspand of woning het gebouw meer waard is. Overweeg gevelreiniging laten uitvoeren bij bedrijfspand, want het is in alle opzichten goed.

Bron: Deurenweb.nl