Selecteer een pagina

Een grote verbouwing van je huis
Voor iedereen altijd een spannend moment. Wat gaat er gebeuren? Wie gaat het doen? Wat is het budget? Als je al dat soort vragen al beantwoord hebt, begint pas het echte werk! Pak je het echt groots aan? Blijven de plafondplaten op zijn plek? Worden de houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen?

Waar te beginnen met verbouwen?
Het is echt van belang om te beginnen met wat het budget is en wat je daarvoor allemaal zou willen doen. Als je het hele huis moet verbouwen maar gering budget hebt, dan moet je keuzes maken. Plafondplaten vervangen kan soms een nodige klus zijn die niet zo leuk is als bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Althans, dat is vaak leuker omdat je dan echt een overduidelijk resultaat ziet van de verbouwing. 

Kunststof kozijnen
Het voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen is dat het weinig onderhoud nodig heeft en goed isolerend werkt voor warmte en geluid. Dat is met houten kozijnen een ander verhaal. Daarom kan dat soms een investering zijn die je al vrij snel gaat of kan terugverdienen. Daarmee zou je geld kunnen besparen en de verbouwing van andere onderdelen dan over bijvoorbeeld een jaar kunnen betalen.

Waarom uitbesteden?
Er zijn natuurlijk heel veel verbouwingen die je zelf zou kunnen doen. Maar het gebeurt dan ook heel vaak, dat het werk overschat wordt. Zeker als het een langdurige klus is waarbij je in de avond- en weekenduren moet verbouwen tussen je eigen baan door, kan het al snel uit de hand lopen. Natuurlijk kost het inhuren van een paar vakmensen wat meer geld. Maar omdat het gewoon sneller en beter gebeurt, is het de investering  meer dan waard! Zorg er wel voor dat je de juiste mensen in handen neemt. Vraag referenties en check deze ook! Uiteindelijk zegt dat meer dan keurmerken, een mooie website of een aardige aannemer. En klinkt het aanbod te mooi om waar te zijn? Dan is het meestal ook zo! Goedkoop is dan meestal duurkoop, dan kan dus ook zo zijn als je wilt bezuinigen door het zelf te doen. Denk daar van te voren goed over na!