Selecteer een pagina

Kan jouw eetkamer wel wat extra sfeer gebruiken? Maar weet je niet hoe? Wij hebben voor jou drie tips om op een simpele manier een sfeervolle eetkamer te creëren!

Kaarsen

Een simpele en goedkope manier om wat extra sfeer te krijgen in de eetkamer is om een paar dinerkaarsen op tafel te zetten. Het kaarslicht geeft een romantische, gezellige sfeer en staat ook mooi op tafel. Je hebt natuurlijk wel een mooie kandelaar nodig voor je kaarsen, maar de kaarsen zelf kosten erg weinig. 

Naast dinerkaarsen kun je ook een aantal massieve kaarsen halen. Zet een aantal op een mooie schaal en steek ze aan. Dit geeft een mooie look en ook weer dat gezellige kaarslicht! Je kunt er ook voor kiezen om geurkaarsen te gebruiken. 

sfeerkaarsen

Dimlichten 

Voor nóg wat extra sfeer kun je ook je lampen aanpassen en er dimlichten van maken. Door het net wat donkerder te maken en kaarsen te gebruiken, komt er een gezellige sfeer. Naast dimlichten kun je ook gebruik maken van lichtstrips die gekleurde lichten afgeven. Natuurlijk moet het niet in een disco veranderen, maar subtiele kleuren zullen extra toevoeging geven aan de ruimte. Probeer kleuren te gebruiken die ook goed passen bij de ruimte en gebruik niet te felle kleuren. 

Planten

Wat staat er nou sfeervolle dan een boeket met prachtige bloemen? Nou je hoeft natuurlijk niet elke week een nieuw boeket gaan zitten halen. Je kunt ook de eetkamer opfleuren met een aantal kleine vaasjes met wat bloemen erin. Kies voor wat kleinere vaasjes en bloemen voor op de eettafel en wat grotere voor er om heen. Het is natuurlijk niet zo handig als je een hele grote vaas op het midden van de eettafel hebt staan. 

Niet zo’n fan van elke keer weer nieuwe bloemen halen? Probeer dan droogbloemen! Deze geven ook een erg nostalgische uitstraling en zien er nog steeds prachtig uit. Doordat ze gedroogd zijn hoef je niet elke keer nieuwe bloemen te gaan halen. Het kan zijn dat de blaadjes op een geven moment eraf gaan vallen, maar je kunt er een stuk langer mee dan een verse bos bloemen.

Hopelijk kun je met deze 3 tips dat extra beetje sfeer toevoegen aan jouw eetkamer!